Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a porcukrot, a vajat és a tojássárgákat. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd egynemű, lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk: az egyik feléhez kakaóport gyúrunk, a másikat világosan hagyjuk. Letakarva, meleg helyen mindkettőt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat téglalap alakúra és egyforma nagyságúra nyújtjuk. A világos lap tetejére tesszük a kakaósat, majd kissé tovább nyújtjuk együtt. Szorosan feltekerjük, és a rudat csiga alakban felcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük felvert tojással, majd kelesztjük. Ismét lekenjük tojással, és 190 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp
A kakaós réteget édesíthetjük egy kevés porcukorral, vagy gazdagíthatjuk darált dióval. Ha különlegessé szeretnénk tenni, a tetejét sütés után vékonyan porcukorral is megszórhatjuk.
