Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtot és a tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Akkor jó, ha halványbarna hab keletkezik a tetején. Tészta A lisztet elkeverjük a sóval, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Ha túl kemény, adunk hozzá egy kevés tejet, ha pedig ragacsos, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.02.10.

Hozzávalók

Kenéshez

Töltelék

Elkészítése

A joghurtot és a tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Akkor jó, ha halványbarna hab keletkezik a tetején.

Tészta

A lisztet elkeverjük a sóval, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Ha túl kemény, adunk hozzá egy kevés tejet, ha pedig ragacsos, akkor egy kevés liszttel javítjuk az állagát.

A tésztát pihentetés nélkül azonnal 6 egyenlő részre osztjuk. Minden részt vékony téglalap alakúra nyújtunk, ügyelve, hogy minél vékonyabb legyen a tészta, mert így lesz igazán leveles.

Rétegezés

A vajat kihabosítjuk. Az első kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, ráhelyezzük a második lapot, és azt is megvajazzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes lap el nem fogy. A legfelső lap tetejét is megkenjük vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a kívánt tölteléket.

Formázás

A rétegezett tésztát szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 1 órán át kelni hagyjuk, amíg duplájára nem nőnek.

Sütés

A tepsit hideg sütőbe tesszük, hogy a csigák a sütő melegedése közben is tovább keljenek. A sütőt 180°C-ra állítjuk, és körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is