Elkészítése
A joghurtot és a tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Akkor jó, ha halványbarna hab keletkezik a tetején.
Tészta
A lisztet elkeverjük a sóval, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Ha túl kemény, adunk hozzá egy kevés tejet, ha pedig ragacsos, akkor egy kevés liszttel javítjuk az állagát.
A tésztát pihentetés nélkül azonnal 6 egyenlő részre osztjuk. Minden részt vékony téglalap alakúra nyújtunk, ügyelve, hogy minél vékonyabb legyen a tészta, mert így lesz igazán leveles.
Rétegezés
A vajat kihabosítjuk. Az első kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, ráhelyezzük a második lapot, és azt is megvajazzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes lap el nem fogy. A legfelső lap tetejét is megkenjük vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a kívánt tölteléket.
Formázás
A rétegezett tésztát szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 1 órán át kelni hagyjuk, amíg duplájára nem nőnek.
Sütés
A tepsit hideg sütőbe tesszük, hogy a csigák a sütő melegedése közben is tovább keljenek. A sütőt 180°C-ra állítjuk, és körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.
Jó étvágyat kívánunk!
