Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1-1,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dkg élesztő

Kenéshez

  • 15-20 dkg vaj (szoba hőmérsékletű )

Töltelék

  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor

Elkészítése

A joghurtot és a tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Akkor jó, ha halványbarna hab keletkezik a tetején.

Tészta

A lisztet elkeverjük a sóval, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Ha túl kemény, adunk hozzá egy kevés tejet, ha pedig ragacsos, akkor egy kevés liszttel javítjuk az állagát.

A tésztát pihentetés nélkül azonnal 6 egyenlő részre osztjuk. Minden részt vékony téglalap alakúra nyújtunk, ügyelve, hogy minél vékonyabb legyen a tészta, mert így lesz igazán leveles.

Rétegezés

A vajat kihabosítjuk. Az első kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, ráhelyezzük a második lapot, és azt is megvajazzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes lap el nem fogy. A legfelső lap tetejét is megkenjük vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a kívánt tölteléket.

Formázás

A rétegezett tésztát szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 1 órán át kelni hagyjuk, amíg duplájára nem nőnek.

Sütés

A tepsit hideg sütőbe tesszük, hogy a csigák a sütő melegedése közben is tovább keljenek. A sütőt 180°C-ra állítjuk, és körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-10/