Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaós csiga az egyik legkedveltebb péksütemény, amelynek puha tésztája és gazdag kakaós tölteléke minden falatnál igazi élményt nyújt. Ez a kakaós csiga recept egyszerűen elkészíthető, így otthon is könnyedén varázsolhatunk friss, illatos finomságot reggelire vagy uzsonnára.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
eszter32
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót, valamint az olvasztott margarin felét. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, szükség esetén adhatunk még hozzá lisztet. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, majd bőségesen megszórjuk a kakaópor és a cukor keverékével. Szorosan feltekerjük, és kb. 2,5 cm széles szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabb csigákat, sütés előtt meglocsolhatjuk őket kevés olvasztott vajjal. A töltelékhez tehetünk vaníliás cukrot vagy darált diót is, így különlegesebb ízt kapnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is