Elkészítése
A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót, valamint az olvasztott margarin felét. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, szükség esetén adhatunk még hozzá lisztet. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, majd bőségesen megszórjuk a kakaópor és a cukor keverékével. Szorosan feltekerjük, és kb. 2,5 cm széles szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp
Ha szeretnénk még szaftosabb csigákat, sütés előtt meglocsolhatjuk őket kevés olvasztott vajjal. A töltelékhez tehetünk vaníliás cukrot vagy darált diót is, így különlegesebb ízt kapnak.

