Elkészítése
Tészta elkészítése
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, margarint, tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, majd lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Töltelék elkészítése
A tojásfehérjéket a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, hogy egynemű, kenhető krémet kapjunk.
Formázás és sütés
A megkelt tésztát 3–4 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora csigákat szeretnénk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ujjnyi szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük.
A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, majd előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak.
Tipp
A csigák tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral, vagy akár kevés vaníliás cukrot is keverhetünk a töltelékbe, hogy még illatosabb legyen. Ha igazán omlós tésztát szeretnénk, a margarint vajra cserélhetjük.
