Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaós csiga az egyik legismertebb és legkedveltebb péksütemény, amely frissen sütve, illatosan az igazi. Puha kelt tésztáját édes, kakaós töltelék gazdagítja, amelynek köszönhetően reggelire, uzsonnára vagy akár vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sziszikeccs
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Töltelék

A kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, margarint, tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, majd lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, hogy egynemű, kenhető krémet kapjunk.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát 3–4 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora csigákat szeretnénk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ujjnyi szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük.

A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, majd előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

Tipp

A csigák tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral, vagy akár kevés vaníliás cukrot is keverhetünk a töltelékbe, hogy még illatosabb legyen. Ha igazán omlós tésztát szeretnénk, a margarint vajra cserélhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
sziszikeccs
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is