Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • kb 1 dl tej

Töltelék

  • 4 db tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, margarint, tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk, majd lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és a kakaóporral simára keverjük, hogy egynemű, kenhető krémet kapjunk.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát 3–4 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora csigákat szeretnénk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ujjnyi szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük.

A csigák tetejét felvert tojással lekenjük, majd előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak.

Tipp

A csigák tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral, vagy akár kevés vaníliás cukrot is keverhetünk a töltelékbe, hogy még illatosabb legyen. Ha igazán omlós tésztát szeretnénk, a margarint vajra cserélhetjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-12/