Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg cukor 20 dkg margarin 0,5 kocka élesztő 2-3 dl tej 1 tojás 1 csipet só A töltelékhez: 25 dkg margarin 30 dkg porcukor 3-4 ek kakaópor Elkészítése: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3-4 ek kakaópor


Elkészítése:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szoba hőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét a krémmel. Deltekerjük, felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután forró sütőben (180 fok) szép világosra sütjük.

Ha kisült, hagyjuk kissé hűlni, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is