Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3-4 ek kakaópor


Elkészítése:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szoba hőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét a krémmel. Deltekerjük, felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután forró sütőben (180 fok) szép világosra sütjük.

Ha kisült, hagyjuk kissé hűlni, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-18/