Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alapanyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk. Ha megkelt, kettévágjuk, és cipót formálunk belőle. Lisztezett gyúródeszkán az egyik cipót téglalap alakúra, fél centi vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd megszórjuk kakaóval, és szorosan feltekerjük. Mindkét rudat trapéz alakúra szeleteljük fel, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2020.07.06.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

Az alapanyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk. Ha megkelt, kettévágjuk, és cipót formálunk belőle. Lisztezett gyúródeszkán az egyik cipót téglalap alakúra, fél centi vékonyra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd megszórjuk kakaóval, és szorosan feltekerjük. Mindkét rudat trapéz alakúra szeleteljük fel, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan egymás mellé. Még 20 percig kelni hagyjuk.

A megkelt szeletek tetejét is megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, vaníliás cukorral elkevert tejjel kenjük le a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is