Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 0,5 csomag  vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tej

Töltelékhez

  • 10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin )
  • instant kakaópor

Elkészítése

Az alapanyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk. Ha megkelt, kettévágjuk, és cipót formálunk belőle. Lisztezett gyúródeszkán az egyik cipót téglalap alakúra, fél centi vékonyra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd megszórjuk kakaóval, és szorosan feltekerjük. Mindkét rudat trapéz alakúra szeleteljük fel, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan egymás mellé. Még 20 percig kelni hagyjuk.

A megkelt szeletek tetejét is megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, vaníliás cukorral elkevert tejjel kenjük le a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-2/