Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot összekeverjük az élesztővel, majd a tej egy részében felfuttatjuk. Eközben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítőtabletták feloldódhassanak benne. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az édesítős tejet, és az olajat. Az egészet alaposan összedagasztjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tésztát még ne […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot összekeverjük az élesztővel, majd a tej egy részében felfuttatjuk. Eközben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítőtabletták feloldódhassanak benne.

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az édesítős tejet, és az olajat. Az egészet alaposan összedagasztjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tésztát még ne kelesszük meg ebben a fázisban.

Miután a tészta összeállt, egy nagy lapot nyújtunk belőle. A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, hogy a kakaópor jól megtapadjon rajta, majd bőségesen megszórjuk kakaóval.

A kakaós tésztalapot feltekerjük, mint egy bejglit, majd a tekercset 12 egyenlő részre vágjuk. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe helyezzük.

A sütőben szép pirosra sütjük a tekercseket. Amikor megsültek, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük őket, hogy finom puha állagot érjünk el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is