Elkészítése
A cukrot összekeverjük az élesztővel, majd a tej egy részében felfuttatjuk. Eközben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítőtabletták feloldódhassanak benne.
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az édesítős tejet, és az olajat. Az egészet alaposan összedagasztjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tésztát még ne kelesszük meg ebben a fázisban.
Miután a tészta összeállt, egy nagy lapot nyújtunk belőle. A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, hogy a kakaópor jól megtapadjon rajta, majd bőségesen megszórjuk kakaóval.
A kakaós tésztalapot feltekerjük, mint egy bejglit, majd a tekercset 12 egyenlő részre vágjuk. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe helyezzük.
A sütőben szép pirosra sütjük a tekercseket. Amikor megsültek, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük őket, hogy finom puha állagot érjünk el.
