Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,7 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 15 darab édesítő tabletta (Süssina)
  • 1 teáskanál cukor
  • kakaópor
Kakaós csiga

Elkészítése

A cukrot összekeverjük az élesztővel, majd a tej egy részében felfuttatjuk. Eközben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítőtabletták feloldódhassanak benne.

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az édesítős tejet, és az olajat. Az egészet alaposan összedagasztjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tésztát még ne kelesszük meg ebben a fázisban.

Miután a tészta összeállt, egy nagy lapot nyújtunk belőle. A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, hogy a kakaópor jól megtapadjon rajta, majd bőségesen megszórjuk kakaóval.

A kakaós tésztalapot feltekerjük, mint egy bejglit, majd a tekercset 12 egyenlő részre vágjuk. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe helyezzük.

A sütőben szép pirosra sütjük a tekercseket. Amikor megsültek, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük őket, hogy finom puha állagot érjünk el.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-3/