Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben. Egy tálba beleszórjuk a fél kg lisztet, a sót, a maradék cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt meg a többi tejet és 10-15 percig dagasztjuk. Cipót formálunk a tésztából, meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben a hideg vajat összedolgozzuk a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.28.

Tészta

Krém

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben. Egy tálba beleszórjuk a fél kg lisztet, a sót, a maradék cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt meg a többi tejet és 10-15 percig dagasztjuk.

Cipót formálunk a tésztából, meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben a hideg vajat összedolgozzuk a 10 dkg liszttel (lehetőség szerint minél kevesebbet érjünk hozzá a meleg kezünkkel),

majd lapos tégla alakúra formázzuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rátesszük a vajat, hajtogatjuk, majd fóliába csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezt még kétszer megismételjük.

Ha végeztünk akkor kinyújtjuk jó vékonyra (bekenhetjük olajjal, hogy megragadjon a kakaó), megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével. Feltekerjük és ujjnyi szélesre felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.

Ha van időnk, akkor érdemes betenni a hűtőbe néhány órára, ha nincs, akkor nyugodtan kihagyhatjuk ezt a szakaszt

Forró, 220 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is