Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Kakaós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót (kivéve a tejet) egy tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Miután összeállt a tészta, meleg helyen letakarva kb. fél órát kelesztjük. Ha a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, és az egész felületét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.01.

Hozzávalók a tésztához(kb.45 db)

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót (kivéve a tejet) egy tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Miután összeállt a tészta, meleg helyen letakarva kb. fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, és az egész felületét vékonyan megkenjük olajjal. A jól összekevert tölteléket egyenletesen rászórjuk a tésztára, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát csigákra vágjuk, és meleg helyen még 15 percig pihentetjük.

Végül a csigákat 25 perc alatt készre sütjük, közben kétszer megkenjük a tetejüket cukros tejjel, hogy szép fényesek legyenek. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is