Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót (kivéve a tejet) egy tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Miután összeállt a tészta, meleg helyen letakarva kb. fél órát kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, és az egész felületét vékonyan megkenjük olajjal. A jól összekevert tölteléket egyenletesen rászórjuk a tésztára, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát csigákra vágjuk, és meleg helyen még 15 percig pihentetjük.
Végül a csigákat 25 perc alatt készre sütjük, közben kétszer megkenjük a tetejüket cukros tejjel, hogy szép fényesek legyenek. Jó étvágyat!
