Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához(kb.45 db)

  • 60 dkg finomliszt
  • 8 dkg margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-2,5 dl tej
  • kevés olaj

Töltelék

  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 5 evőkanál kristálycukor

A tetejére

  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
Kakaós csiga kép

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót (kivéve a tejet) egy tálba tesszük, majd ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Miután összeállt a tészta, meleg helyen letakarva kb. fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, és az egész felületét vékonyan megkenjük olajjal. A jól összekevert tölteléket egyenletesen rászórjuk a tésztára, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát csigákra vágjuk, és meleg helyen még 15 percig pihentetjük.

Végül a csigákat 25 perc alatt készre sütjük, közben kétszer megkenjük a tetejüket cukros tejjel, hogy szép fényesek legyenek. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-5/