Elkészítése
Először kimérem az alapanyagokat, majd az élesztőt a tej felével és egy kiskanál cukorral felfuttatom. Amikor az élesztő felfutott, a lisztbe öntöm a cukrot, a kovászt, a sót és az olajat, majd elkezdem kidolgozni a tésztát. Közben lassan hozzáadom a maradék tejet, és addig dolgozom, amíg a tészta el nem válik a táltól. Ezután hagyom megkelni.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán félbevágom. Az egyik felét kinyújtom, megkenem egy kevés olajjal, majd megszórom kakaóval. A tésztát feltekerem, és kb. 1-1,5 cm széles szeletekre vágom. A szeleteket tepsibe fektetem, a tetejüket egy kis olajjal megkenem, és kakaóval is megszórom. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm.
A másik tésztadarabot ugyanígy készítem el, csak kakaó helyett fahéjjal és cukorral szórom meg. Miután kivettem a sütőből, a süteményeket porcukorral szórom meg.
