Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin )

A töltelékhez

  • 10 dkg olvasztott vaj (vagy margarin )
  • 20 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A tetejére

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, az élesztőt pedig langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ezután meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk kakaóporral és porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrő segítségével szórjuk a tésztára, hogy egyenletesen oszoljon el.

Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk. A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15-20 percet pihentetjük.

Sütés:

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, hogy a csigák finomabbak és puhábbak legyenek.

Ebből a mennyiségből körülbelül 25-28 db kakaós csiga lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-7/