Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk három deci tejet. A maradék tejet langyosítjuk, bele morzsoljuk az élesztőt, és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás és élesztős keveréket, és alaposan összekeverjük. Ezt követően beleöntjük az olvasztott vajat, és összegyúrjuk a tésztát. Kelesztjük egy órán keresztül.
Ha a tészta megkelt, kettévesszük. Belisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik felét körülbelül egy centiméter vastagságúra. Megkenjük olajjal, és megszórjuk a kakaó felével. Óvatosan feltekerjük, majd 2-3 centiméteres szeleteket vágunk belőle. Ugyanezt a folyamatot megismételjük a tészta másik felével is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a kakaós csigákat, és előmelegített sütőben megsütjük.
