Elkészítése
1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kis cukrot, és felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, majd a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzákeverjük. Kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Ezután apránként hozzáadjuk a vajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta szép hólyagos nem lesz.
A tálat lefedjük, és a tésztát meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd kis szitán egyenletesen megszórjuk kakaóporral és porcukorral.
A tésztát bejglihez hasonlóan szorosan feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük
A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük, és kissé megmelegítjük. A csigákat ezzel a keverékkel meglocsoljuk, majd további 15 percig pihentetjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csigákat sütés közben kétszer is meglocsoljuk a vaníliás tejjel.
Ha a csigákat egymás mellé tesszük, a tészta felfelé nő, ha távolabb helyezzük őket, akkor inkább terülnek. A sütési idő végére aranybarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
