Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor

A csigák locsolásához

  • 2 dl tej (kb)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kis cukrot, és felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, majd a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzákeverjük. Kézzel jól kidagasztjuk a tésztát. Ezután apránként hozzáadjuk a vajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta szép hólyagos nem lesz.

A tálat lefedjük, és a tésztát meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd kis szitán egyenletesen megszórjuk kakaóporral és porcukorral.

A tésztát bejglihez hasonlóan szorosan feltekerjük, és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük

A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük, és kissé megmelegítjük. A csigákat ezzel a keverékkel meglocsoljuk, majd további 15 percig pihentetjük.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csigákat sütés közben kétszer is meglocsoljuk a vaníliás tejjel.

Ha a csigákat egymás mellé tesszük, a tészta felfelé nő, ha távolabb helyezzük őket, akkor inkább terülnek. A sütési idő végére aranybarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga-9/