Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 14-16 db csigáhozTészta

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 1-2 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez )
  • kakaó
  • porcukor
  • vaníliás cukor
Kakaós csiga

Elkészítése

Egy tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után, állandó keverés mellett, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is.

Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olajjal.

Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal megkent tészta tetejét. (Én Nesquik kakaóval szórtam meg, így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot.) Ezután a tésztát feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2 cm-es csigákra vágjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Én légkeveréses sütőben 160 fokon, 15 percig sütöttem.)

Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csiga/