Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csigácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 0,5 csomag  vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tej

Töltelékhez

  • olvasztott vaj (vagy margarin)
  • instant kakaó

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd az elkészült tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kettévágjuk, és a két darabból egyenként cipót formálunk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra, fél cm vastagra. Megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk ízlés szerint kakaóporral, és feltekerjük.

Az így kapott rudat nem a hagyományos módon szeleteljük, hanem kis háromszögeket, trapézokat vágunk le belőle. Az így kapott kis csigácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy ne legyenek szorosan egymás mellett. Még 20 percet kelesztjük, majd megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal vagy margarinnal. 180 fokon sütjük.

Ha megsültek, a tetejüket vaníliás-cukros tejjel kenjük meg.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csigacska/