Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a kakaós csiga egy kicsit más, mint a megszokott. A tortaformában sütésnek köszönhetően szép magas lesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.11.21.

Tészta:

Töltelék:

Elkészítése

Tészta:

A tejet két részre osztjuk. 3 dl-t langyosra melegítünk, hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy nagy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót és a tojássárgáját.

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd alaposan bedagasztjuk, amíg szép sima, rugalmas tésztát kapunk.

Letakarva, meleg helyen kb 50 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.

Formázás:

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral és szorosan feltekerjük.

A rudat egyenletes szeletekre vágjuk.

Sütés:

A csigákat egy nagy, 26 cm-es kapcsos tortaformába helyezzük, egymáshoz közel, de nem szorosan.

Letakarva még kb 15 percig kelesztjük.

Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Langyosan a legfinomabb, de kihűlve is puha marad.

Tipp:

Ha szeretnénk, sütés előtt a tetejét megkenhetjük kevés tejjel vagy olvasztott vajjal, így még szebb színt kap. A sütés végén porcukorral is megszórhatjuk vagy meglocsolhatjuk egy kis vaníliás tejjel, hogy még puhább legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is