Elkészítése
Tészta:
A tejet két részre osztjuk. 3 dl-t langyosra melegítünk, hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót és a tojássárgáját.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd alaposan bedagasztjuk, amíg szép sima, rugalmas tésztát kapunk.
Letakarva, meleg helyen kb 50 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.
Formázás:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral és szorosan feltekerjük.
A rudat egyenletes szeletekre vágjuk.
Sütés:
A csigákat egy nagy, 26 cm-es kapcsos tortaformába helyezzük, egymáshoz közel, de nem szorosan.
Letakarva még kb 15 percig kelesztjük.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan a legfinomabb, de kihűlve is puha marad.
Tipp:
Ha szeretnénk, sütés előtt a tetejét megkenhetjük kevés tejjel vagy olvasztott vajjal, így még szebb színt kap. A sütés végén porcukorral is megszórhatjuk vagy meglocsolhatjuk egy kis vaníliás tejjel, hogy még puhább legyen.

