Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csigatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 6 dl tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 70 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • olvasztott vaj
  • cukrozott kakaópor

Elkészítése

Tészta:

A tejet két részre osztjuk. 3 dl-t langyosra melegítünk, hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy nagy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót és a tojássárgáját.

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd alaposan bedagasztjuk, amíg szép sima, rugalmas tésztát kapunk.

Letakarva, meleg helyen kb 50 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nő.

Formázás:

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral és szorosan feltekerjük.

A rudat egyenletes szeletekre vágjuk.

Sütés:

A csigákat egy nagy, 26 cm-es kapcsos tortaformába helyezzük, egymáshoz közel, de nem szorosan.

Letakarva még kb 15 percig kelesztjük.

Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Langyosan a legfinomabb, de kihűlve is puha marad.

Tipp:

Ha szeretnénk, sütés előtt a tetejét megkenhetjük kevés tejjel vagy olvasztott vajjal, így még szebb színt kap. A sütés végén porcukorral is megszórhatjuk vagy meglocsolhatjuk egy kis vaníliás tejjel, hogy még puhább legyen.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csigatorta/