Elkészítése
Tészta:
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, az olajat, a tojást és a kakaóport, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk belőle és végül beleforgatjuk az apróra darabolt csokoládét is.
Kelesztés, formázás:
A tésztát letakarva duplájára kelesztjük. Ezután 10 egyforma részre osztjuk, mindegyiket zsemle formájúra gömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újra pihentetjük körülbelül 30 percig.
Sütés:
A megkelt zsemléket megkenjük felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni és már kínálhatjuk is.
Egy pohár tejjel vagy kakaóval különösen finom uzsonna.
Tipp:
A csokidarabok mellett szórhatsz a tésztába apróra vágott diót vagy mogyorót is, így még ropogósabb és izgalmasabb lesz a zsemle. Ha kevésbé édes változatot szeretnél, csökkentsd a cukor mennyiségét és fogyaszd lekvárral vagy vajjal.

