Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-csokis zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, az olajat, a tojást és a kakaóport, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk belőle és végül beleforgatjuk az apróra darabolt csokoládét is.

Kelesztés, formázás:

A tésztát letakarva duplájára kelesztjük. Ezután 10 egyforma részre osztjuk, mindegyiket zsemle formájúra gömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újra pihentetjük körülbelül 30 percig.

Sütés:

A megkelt zsemléket megkenjük felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni és már kínálhatjuk is.

Egy pohár tejjel vagy kakaóval különösen finom uzsonna.

Tipp:

A csokidarabok mellett szórhatsz a tésztába apróra vágott diót vagy mogyorót is, így még ropogósabb és izgalmasabb lesz a zsemle. Ha kevésbé édes változatot szeretnél, csökkentsd a cukor mennyiségét és fogyaszd lekvárral vagy vajjal.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-csokis-zsemle/