Elkészítése
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a porcukrot és a sót, hozzáadjuk az élesztőt, a puha margarint, a tojásokat és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy a végére szép sima, nagyon puha tésztát kapjunk. Letakarva meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk.
A tésztarészt fél cm vastag téglalap alakúra sodorjuk. A két rövidebb és egy hosszabb szélét megkenjük felvert tojással.
A cukros kakaó 1/3-ával vastagon bevonjuk, szórunk rá a darált vaníliás cukros dióból, elosztjuk rajta a kicsi darabokra tört csokoládé 1/3-át és megszórjuk aszalt áfonyával.
A két tojásos szélét behajtjuk és mint a bejglit, a tojásos nélküli oldalával kezdve lazán feltekerjük.
Mindhárom rudat szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással, díszíthetjük mákkal és fogvájóval hosszában 4-5 cm-enként megszurkáljuk.
Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra azalatt pihentetjük, majd betesszük a sütőbe és kb 40 perc alatt szép aranybarnára megsütjük.
A sütőből kivéve legalább fél órát hagyjuk a tepsin hűlni/pihenni és azután szeletlehető.
Jó étvágyat kívánok!









