Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kakaós és fahéjas biga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő csipet só reszelt citromhéj 3 dl tej (plusz egy dl a locsoláshoz) 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin (plusz 5 dkg a kenéshez) 20 dkg xilit A töltelékhez: fahéj és kakaópor 15 dkg xilit Elkészítése: A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos, cukros tejben és átszitálom a lisztet. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 3 dl tej (plusz egy dl a locsoláshoz)
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin (plusz 5 dkg a kenéshez)
  • 20 dkg xilit

A töltelékhez:

  • fahéj és kakaópor
  • 15 dkg xilit


Elkészítése:

A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos, cukros tejben és átszitálom a lisztet. A hozzávalókat összedolgozom, kb 6-8 percig dagasztom, majd kelesztőtálba teszem és 20 percig kelesztem. Ezt követően átgyúrom, majd még 20 percig pihentetem.

Kinyújtom és vastagon megkenem vajjal, majd mehet rá a kakaó vagy a fahéj és a xilit. Két oldalról tekerem fel, hogy dupla tekercs legyen, majd szeletekre vágom és a sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Langyos helyen még 10 percig kelesztem, megkenem a tetejüket a maradék vajból, kevés tejből és xilitből álló keverékkel, majd mehet a sütőbe közepes lángon.

Kb 20 perc és kész. Amikor forró akkor meglocsolom kevés édes tejjel, hogy puha maradjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is