Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a vajat és a tojást összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Formázás
A megkelt tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal elkevert kakaós-fahéjas töltelékkel. Hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, majd egymásra tesszük őket. Ezután keresztben 12 egyforma darabra vágjuk.
A kis téglalapokat középen enyhén félbehajtjuk, és papírkapszlival bélelt muffin formába helyezzük. 15 percig pihentetjük.
Sütés
A tetejüket megszórhatjuk kevés barna cukorral. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, légkeveréssel kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Tipp
A kakaós töltelék helyett készíthetjük darált dióval vagy fahéjas cukorral is. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha letakarva tároljuk.
