Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós fantan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás

Kenéshez

  • 3 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 dkg vaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a vajat és a tojást összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal elkevert kakaós-fahéjas töltelékkel. Hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, majd egymásra tesszük őket. Ezután keresztben 12 egyforma darabra vágjuk.

A kis téglalapokat középen enyhén félbehajtjuk, és papírkapszlival bélelt muffin formába helyezzük. 15 percig pihentetjük.

Sütés

A tetejüket megszórhatjuk kevés barna cukorral. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, légkeveréssel kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Tipp

A kakaós töltelék helyett készíthetjük darált dióval vagy fahéjas cukorral is. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha letakarva tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-fantan/