Elkészítése
A hozzávalókat kettévesszük. A liszt egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaós cukrot (én nyuszi kakaót használtam). A vajat is felezzük. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd ezt is felezzük, és egyik felét a kakaós, a másikat a vaníliás cukros keverékhez öntjük. A tejet 4 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és ezt is felezzük.
A két tésztát jól összedolgozzuk, így kapunk egy kakaós és egy vaníliás cipót. Ha a tészta túl lágy lenne, adhatunk hozzá még lisztet. A cipókat langyos helyen, letakarva kb. fél-3/4 óráig kelesztjük.
Amikor megkeltek a bucik, kettévesszük őket. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezzük a másik színű tésztalapot (fehér alul, kakaós felül, vagy fordítva), majd feltekerjük. A tekercseket jól kivajazott tepsibe tesszük, távol egymástól, mert sütés előtt még 15-20 percet kelesztjük, és nagyon megnőnek.
160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben többször langyos cukros tejjel megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek és ízletesek legyenek.
Jó étvágyat!

