Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Kakaós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat kettévesszük. A liszt egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaós cukrot (én nyuszi kakaót használtam). A vajat is felezzük. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd ezt is felezzük, és egyik felét a kakaós, a másikat a vaníliás cukros keverékhez öntjük. A tejet 4 evőkanál […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat kettévesszük. A liszt egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaós cukrot (én nyuszi kakaót használtam). A vajat is felezzük. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd ezt is felezzük, és egyik felét a kakaós, a másikat a vaníliás cukros keverékhez öntjük. A tejet 4 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és ezt is felezzük.

A két tésztát jól összedolgozzuk, így kapunk egy kakaós és egy vaníliás cipót. Ha a tészta túl lágy lenne, adhatunk hozzá még lisztet. A cipókat langyos helyen, letakarva kb. fél-3/4 óráig kelesztjük.

Amikor megkeltek a bucik, kettévesszük őket. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezzük a másik színű tésztalapot (fehér alul, kakaós felül, vagy fordítva), majd feltekerjük. A tekercseket jól kivajazott tepsibe tesszük, távol egymástól, mert sütés előtt még 15-20 percet kelesztjük, és nagyon megnőnek.

160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben többször langyos cukros tejjel megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek és ízletesek legyenek.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is