Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor ( vagy 10 szem szacharin)
  • 7 evőkanál olaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A kakaó kivételével a hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. A tészta felébe kakaót teszünk, majd mindkét tésztát duplájára kelesztjük. A barna tésztát és a fehér tésztát is 4 felé vágjuk, majd rudakat sodrunk belőlük, amelyeket ketté vágunk.

Négy barna és négy sárga rudat váltakozva kockásra illesztünk és hajtogatunk, így szép mintázatot kapunk. Minden szelet más mintát ad ki. A rudakat tepsibe tesszük, és addig kelesztjük, amíg a tepsit ki nem töltik.

A rudakat olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben sütjük. A sütés vége felé forró, vaníliás cukros tejjel locsoljuk meg.

Dupla adag készült, így gazdagabb lesz a sütemény.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-kalacs-2/