Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 28 db édesítő tabletta

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. Az édeskét szintén langyos tejben felolvasztjuk. Az összes tésztát egy tálban fakanállal jól összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Az egyik feléből két cipót formálunk. A másik tésztadarabot visszatesszük a tálba, és 3 evőkanál szitált kakaóport adunk hozzá. Ezt is jól összedolgozzuk, majd ebből is két cipót formálunk, így összesen 4 cipónk lesz.

A fehér tésztára ráhelyezzük a barna cipót, és lisztezett deszkán együtt kinyújtjuk őket, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát tepsibe vagy őzgerincformába tesszük. A formát és a tészta tetejét olajjal vagy vajjal megkenjük. A tésztát 2 órán át kelesztjük, majd 45-50 percig sütjük 2-3 fokozat közötti hőmérsékleten (kb. 160-180 fokon).

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-kalacs-3/