Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. Az édeskét szintén langyos tejben felolvasztjuk. Az összes tésztát egy tálban fakanállal jól összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Az egyik feléből két cipót formálunk. A másik tésztadarabot visszatesszük a tálba, és 3 evőkanál szitált kakaóport adunk hozzá. Ezt is jól összedolgozzuk, majd ebből is két cipót formálunk, így összesen 4 cipónk lesz.
A fehér tésztára ráhelyezzük a barna cipót, és lisztezett deszkán együtt kinyújtjuk őket, majd szorosan feltekerjük. A feltekert tésztát tepsibe vagy őzgerincformába tesszük. A formát és a tészta tetejét olajjal vagy vajjal megkenjük. A tésztát 2 órán át kelesztjük, majd 45-50 percig sütjük 2-3 fokozat közötti hőmérsékleten (kb. 160-180 fokon).
Jó étvágyat kívánok!