Elkészítése
Az élesztőt meleg, de nem forró, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgákat, a sót, végül pedig a lisztet. Legalább 5 percig alaposan dagasztjuk a tésztát. A tésztát letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a kakaós tölteléket: a hozzávalókat habosra keverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a tészta kel.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagságúra nyújtunk. A téglalapokat megkenjük a kakaós töltelékkel, majd a hosszanti oldaluknál feltekerjük.
A fonás és sütés
A 6 tekercsből 3-3 rudat összefonunk úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai mindvégig alul maradjanak. A két fonott kalácsot kivajazott kenyérformába tesszük, vagy egy nagy kivajazott tepsiben egymás mellé helyezzük őket.
A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Miután kivettük a sütőből, forró tejjel jól lekenjük a tetejüket, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Tálalás
A megsült kalácsokat kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk hűlni.

