Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g finomliszt 1 kis méretű tojás 2,5 tej 100 g olvasztott vaj 50 g cukor csipet só 1 csomag szárított élesztő (7 g) 1 tojás a kenéshez a tészta egyik feléhez 2 ek kakaópor + pici víz Elkészítése: A liszthez keverjük a sót, cukrot, szárított élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.09.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 1 kis méretű tojás
  • 2,5 tej
  • 100 g olvasztott vaj
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 1 tojás a kenéshez
  • a tészta egyik feléhez 2 ek kakaópor + pici víz


Elkészítése:

A liszthez keverjük a sót, cukrot, szárított élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Elkezdjük dagasztani, majd végül az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk.

Ha a tésztát rugalmasra dagasztottuk felezzük el és az egyikhez adjuk hozzá a kakaós masszát és jól dolgozzuk el benne. A kakaóporhoz csak annyi vizet adjunk, hogy picit pépes legyen, de ne folyós, mert így könnyebb eldolgozni a tésztában. Hagyjuk kelni, amíg a duplájukra nő a térfogatuk (ez kb 1 óra).

Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztákat egyforma nagyságúra. A sima tésztára tegyük a kakaós tésztára és tekerjük fel, majd tegyük bele egy kicsi tepsibe vagy egy kalács formába. Kenjük meg tojással és hagyjuk újra kelni fél órát. Közben melegítsük elő a sütőt.

Ha újra megkelt, kenjük meg újra tojással és tegyük be a sütőbe. 180-200 fokon süssük legalább 30-40 percig a sütő alsó rácsán. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is