Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • 3 evőkanál instant kakaó
  • 1 csipet só
kakaós kalács kép

Elkészítése

A hozzávalókat kettévesszük. A liszt egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaós cukrot (én nyuszi kakaót használtam). A vajat is felezzük. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd ezt is felezzük, és egyik felét a kakaós, a másikat a vaníliás cukros keverékhez öntjük. A tejet 4 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és ezt is felezzük.

A két tésztát jól összedolgozzuk, így kapunk egy kakaós és egy vaníliás cipót. Ha a tészta túl lágy lenne, adhatunk hozzá még lisztet. A cipókat langyos helyen, letakarva kb. fél-3/4 óráig kelesztjük.

Amikor megkeltek a bucik, kettévesszük őket. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezzük a másik színű tésztalapot (fehér alul, kakaós felül, vagy fordítva), majd feltekerjük. A tekercseket jól kivajazott tepsibe tesszük, távol egymástól, mert sütés előtt még 15-20 percet kelesztjük, és nagyon megnőnek.

160 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben többször langyos cukros tejjel megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek és ízletesek legyenek.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-kalacs/