Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós kelt kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 120 ml tejszín
  • 100 ml víz (kb, lehet többet fog igényelni)
  • 2 tojás
  • 80 g olvasztott vaj
  • 30 g friss élesztő
  • 80 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrunk. Elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a 2 evőkanál vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tesszük és egy órán át kelesztjük.

Közben előkészítettem a formát (22 cm átmérőjű): vékonyan kivajazzuk és lisztezzük.

A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Egymásra tesszük a két lapot és feltekerjük, mit a bejglit. 10 percet pihentetjük, majd újra kinyújtjuk és ismét felcsavarjuk.

Beletesszük a formába és egy órán át kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-kelt-kuglof/