Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás
- 4 dl tej
- só
- 5 dkg élesztő
- 3 evőkanál olaj
- 70 dkg liszt
A krémhez:
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl ágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük,
A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel.
Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd fél órát kelesztjük.
Tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással és betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb 25 percig sütjük.
[box style=”info”]Én még a tetejét megszoktam szórni vágott dióval. Nagyon finom a pörkölt dió íze rajta.[/box]

