Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós tekert kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 2 mk só
  • 2 ek vaj
  • 1 tojás
  • 3 ek kakaópor

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

A liszteket a sóval és a maradék cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt,a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.

A végén adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk a tésztát.

A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tésztába jól beledolgozzuk.

Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.

A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk és kalácsforma nagyságúra nyújtjuk.

A fehér tészta lesz alul,majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük.

Sütőpapírral béleljük ki a formát és a kalácsot beletesszük. Letakarjuk és addig kelesztjük újból, míg a formát ki nem tölti.

Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig, majd visszavesszük 165 fokra és még további 20 percig sütjük.

Ha pirulna teteje, takarjuk le alufóliával.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kakaos-tekert-kalacs/