Elkészítése
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit a duplájára kelesztünk. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és megfelezzük. Az egyik feléből egy nagyobb kalácsot formázunk: 3 rudat sodrunk, majd összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A maradék tésztát ismét megfelezzük. Az egyik darabból 3 rudat sodrunk, és ezt is összefonjuk, majd egy kis olajjal kikent kalácsformába helyezzük. A megmaradt tésztát kisodorjuk, és 6 téglalapot vágunk belőle. Mindegyik téglalap közepébe birsalmasajtot teszünk, majd feltekerjük, így 6 szép nagy buktát kapunk. A buktákat a hosszabb kalács mellé rakjuk a tepsibe.
A tetejüket tojássárgájával kenjük le, amit egy kis tejjel keverünk. Fél órán át kelesztjük, majd hideg sütőbe helyezzük a két formát, és 180 fokra állítjuk a sütőt. Ahogy a sütő melegszik, a tészta tovább kel.
Amikor a sütő eléri a 180 fokot, kivesszük a formákat, és meglocsoljuk őket a tej, vaníliás cukor és olvasztott margarin keverékével. Visszatesszük a sütőbe, aranybarnára sütjük őket, majd a sütés végén cukros vízzel kenjük le a tetejüket. Pár perc múlva kivesszük a kalácsokat, és hagyjuk kihűlni.
