Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalács gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 g porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 165 ml tej (langyos, lehet laktózmentes is)
  • 2 g friss élesztő
  • 35 g margarin (olvasztva)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 g gluténmentes liszt
  • 4 g só

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

A porcukrot, tojássárgákat, langyos tejet, friss élesztőt, olvasztott margarint, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük.

Ezután hozzámérjük a lisztet, legvégül a sót és csomómentes, ragacsosabb tésztává gyúrjuk.

Lisztezett felületre borítjuk és kicsit átdolgozva, 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk.

Egy kalács sütőformába vagy kisebb tepsibe tesszük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük langyos helyen.

Ezután lekenjük felvert tojással, majd pihentetjük 2-3 percig. Ezután újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük, utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kalacs-glutenmentesen/