Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalács rózsák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 0,5 kg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej

Szóráshoz

  • kristálycukor

Elkészítése

A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki. Beleteszem a porcukrot, amire rámorzsolom az élesztőt, majd ráöntöm a meglangyosított tejet. Hagyom, hogy felfusson. Hozzáadom a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrom. Cipót formálok belőle és 20 percig meleg helyen kelesztem.

A tésztát átgyúrom, 32 darabra vágom és mindegyiket 15 cm-es rudakká sodrom, kettőt össze tekerek és rózsává formázom őket. Lekenem a tejes-tojásos keverékkel és 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Ha megsült akkor megszórom cukorral még melegen. Jó étvágyat! :))

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kalacs-rozsak/