Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • só
  • tej (az élesztő felfuttatásához)

Töltelék

  • mák (dió, vagy kakaó )
Kalács

Elkészítése

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát; ha nem elég lágy, egy kis langyos tejjel lazíthatjuk. A tésztát kétszeres nagyságúra kelesztjük, majd kinyújtjuk. Megszórjuk az általunk választott töltelékkel (kakaó, dió, mák stb.). Feltekerjük, villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjen ki. A tetejét langyos cukros tejjel kenjük meg, amit sütés közben is megismételhetünk. 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kalacs/