Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kandallóban sült kürtőskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 dl olaj

Továbbá:

  • 1 dl olaj
  • 3 cs vaníliáscukor
  • 20 dkg kristálycukor


Elkészítése:

A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.

A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.

Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.

Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.

Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.

5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.

Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.

[box style=”info”]Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kandalloban-sult-kurtoskalacs/