Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kanelbullar recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 90 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál őrölt kardamon
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

Tetejére

  • 1 db tojás
  • gyöngycukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a maradék tejet, az olvasztott vajat, a kardamont és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Töltelék

A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd félretesszük.

Formázás

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kb. 25×50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a fahéjas-vajas töltelékkel, feltekerjük, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és 20 percig kelesztjük.

Sütés

Előmelegített, 250 fokos sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A maradék tésztát szorosan feltekerve egy jénaiba helyezzük, tetejét tojással lekenjük, több helyen bevágjuk, majd 20 perc kelesztés után kb. 35 perc alatt sütjük készre.

Tipp

Ha különlegessé tennénk, a töltelékhez keverhetünk egy kevés reszelt narancshéjat is. A frissen sült kanelbullar a legfinomabb, de lefagyasztva is jól tárolható.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kanelbullar/