Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db tojás

A tetejére

  • 30 dkg kolbász
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.

A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tojást, borsot és a lereszelt burgonyát. Összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.

Közben a kolbászt és a megpucolt vöröshagymát felszeleteljük, a savanyú káposztát megmossuk, és kinyomkodjuk a levét.

A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Rákenjük a tejfölt.

Megrakjuk káposztával, hagymával és kolbásszal, majd 200 fokon 25 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kaposztas-lepeny-2/