A káposztát lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben kevés cukrot egy serpenyőben olajon karamellizálunk. A sós káposztát alaposan kinyomkodjuk, majd a karamellizált olajhoz adjuk. A káposztát puhára pároljuk, végül ízlés szerint őrölt borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
A kovász elkészítéséhez 2 dl langyos tejhez adjuk az 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzákeverjük a 4 evőkanál lisztet. Langyos helyen hagyjuk felfutni.
Közben a 25 dkg margarint elmorzsoljuk az 50 dkg liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a sót, majd a felfutott kovászt is hozzákeverjük. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, és langyos helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a kihűlt káposztával, majd összehajtogatjuk. A tésztát 20 percig pihentetjük, ezután ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, és újabb 20 percig pihentetjük. Az utolsó nyújtás után a tésztát bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 20 percig pihentetjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.