Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Kapros-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percig pihentetünk. Amíg a tészta pihen, addig a túrót összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy 30 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát. A tésztát ujjnyi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.02.21.

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítése

A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percig pihentetünk.

Amíg a tészta pihen, addig a túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.

Egy 30 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rátesszük a kerek formát, körbevágjuk, majd beletesszük a forma aljába és a szélein az ujjunkkal egy kis peremet nyomkodunk rajta felfelé.

Ezután 1 evőkanál búzadarával megszórjuk a tésztát, majd beleöntjük a túrós masszát, amit szép simára egyengetünk.

A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, kinyújtjuk és rácsot vagy díszítést készítünk, amiket még a deszkán megkenünk tojással és ráhelyezzük a töltelékre.

Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is