A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percig pihentetünk.
Amíg a tészta pihen, addig a túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.
Egy 30 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rátesszük a kerek formát, körbevágjuk, majd beletesszük a forma aljába és a szélein az ujjunkkal egy kis peremet nyomkodunk rajta felfelé.
Ezután 1 evőkanál búzadarával megszórjuk a tésztát, majd beleöntjük a túrós masszát, amit szép simára egyengetünk.
A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, kinyújtjuk és rácsot vagy díszítést készítünk, amiket még a deszkán megkenünk tojással és ráhelyezzük a töltelékre.
Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt már szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok!