Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-túrós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 1 merőkanál krumplipüré
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 1 dl tej (kb)

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 kiskanál só
  • 1 tojás
  • 1 búzadara

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percig pihentetünk.

Amíg a tészta pihen, addig a túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.

Egy 30 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rátesszük a kerek formát, körbevágjuk, majd beletesszük a forma aljába és a szélein az ujjunkkal egy kis peremet nyomkodunk rajta felfelé.

Ezután 1 evőkanál búzadarával megszórjuk a tésztát, majd beleöntjük a túrós masszát, amit szép simára egyengetünk.

A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, kinyújtjuk és rácsot vagy díszítést készítünk, amiket még a deszkán megkenünk tojással és ráhelyezzük a töltelékre.

Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kapros-turos-lepeny-10/