Elkészítése
z élesztőt a langyos, édes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedagasztjuk és kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott, lisztezett 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a tölteléket.
Töltelék: A túrót a cukorral, 3 tojássárgájával, a búzadarával és a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Az elkészített tölteléket a tésztára simítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.
Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojássárgájával, és ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.
(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)
Jó étvágyat kívánok!
