Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Kapros, túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

z élesztőt a langyos, édes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedagasztjuk és kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott, lisztezett 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a tölteléket. Töltelék: A túrót a cukorral, 3 tojássárgájával, a búzadarával és a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Az elkészített tölteléket a tésztára […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.28.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

z élesztőt a langyos, édes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedagasztjuk és kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott, lisztezett 30×40 cm-es tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a tölteléket.

Töltelék: A túrót a cukorral, 3 tojássárgájával, a búzadarával és a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Az elkészített tölteléket a tésztára simítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojássárgájával, és ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.

(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is